پس از مرگ نادر، قاجارها یکی از مدعیان سلطنت بودند. نادر هیچگاه نتوانست محمدحسن خان را شکست دهد، اما عادل شاه برادر نادر وی را در نزدیکی استرآباد شکست داد و زمانی که میخواست آغا محمدخان را اعدام کند به اصرار پدرش از خون وی گذشت، اما در عوض وی را اخته کرد. سایکس، سرپرستی، تاریخ ایران، ج۲، ص۴۶۱، ترجمه محمدتقی فخرداعی گیلانی، تهران، وزارت فرهنگ، ۱۳۳۳ش. سایکس، سرپرستی، تاریخ ایران، ج۲، ص۴۶۰، ترجمه محمدتقی فخرداعی گیلانی، تهران، وزارت فرهنگ، ۱۳۳۳ش. سایکس، سرپرستی، تاریخ ایران، ج۲، ص۴۵۹، ترجمه محمدتقی فخرداعی گیلانی، تهران، وزارت فرهنگ، ۱۳۳۳ش.
سر تیتر مطالب:
طعنه تند مهاجرانی به خاندان پهلوی
از سوی دیگر گنجهای بسیاری که نادرشاه در فتوحات مختلفش جمع کرده بود و بخشی از فرمانرواها این گنجها را با خود به قسمتهای مختلف برده بودند. اما آنچه نزد وراث نادر شاه باقی مانده بود هم زیاد بود و شاهرخخان افشار گنجهای نادر را پنهان کرده بود. آقامحمدخان برای اینکه بفهمد گنجها کجاست، شاهرخ را به شدیدترین شکل ممکن شکنجه کرد و این در حالی بود که شاهرخ، پیرمردی بیمار بود و در نهایت در این شکنجهها کشته شد. آقامحمدخان گنجها را به دست میآورد و با خود به تهران میآورد. همان قسمت باقیمانده از گنجها که در دست وراث نادر بود، بسیار زیاد بود و این خشونت جنبه زشت و کریهی به حکومت آقامحمدخان قاجار داده بود. آقامحمدخان از نزدیک با زندها زندگی کرده بود و ضعفها و قدرتها و اختلافات درونی آنها را دیده بود و شناخت کاملی از خاندان زند داشت.
معرفی و دانلود کتاب آغا محمدخان قاجار بی رحم ترین شاه ایران معصومه پاکروان کتابراه-از همه چی
مادرش دختر اسکندرخان قوانلو بود و پدرش محمدحسنخان قُوانْلو و پدربزرگش فتحعلیخان (سپهسالارِ طهماسبِ دوم صفوی) است. محمد حسن خان پس از کشته شدن پدرش در سال ۱۱۳۸ق/۱۷۲۶م، ریاست تیره قوانلو (اَشاقه باش) ایل قاجار را در استرآباد و گرگان برعهده گرفت. برادرانش تلاش کردند تا از ورود او به گرگان جلوگیری کنند؛ اما آقا محمدخان با آنها جنگید تا توانست بر گرگان چیره شود. آقا محمدخان مازندران، زنجان و گیلان را به زیر سلطه خود درآورد و یک سال بعد، یزد و کردستان نیز به او پیوستند و سپس آذربایجان را نیز تصرف کرد. دو سال طول کشید تا آقا محمدخان توانست اکثر ایالتهای ایران را به زیر سلطه خود درآورد.
در این سال علی مراد خان زند پس از فتح شیراز و كور كردن و كشتن صادق خان و پسرانش اثاث سلطنت را از شیراز به اصفهان منتقل نمود. (1781م.) كه روسها به بهانه برقراری روابط تجارتی با ایران در مازندران یك پایگاه نظامی ایجاد نموده بودند، آقا محمد خان از آنها بیمناك شد و به حیله فرمانده روس و بعضی از افسرانش را دستگیر كرد و امر كرد كه قلعه ایشان را خراب نمایند. کشندگان جواهراتی را که خان همواره همراه خود داشت ازجمله بازوبندهای مرصع، شمشیر گوهرآگین و دریای نور و تاج ماه را برداشتند و نزد صادقخان شقاقی آوردند و به وی دادند.
او گفته بود که استبداد شومی را پایهریزی خواهد کرد که نظیر نداشته باشد و هر طغیانی را به شدت سرکوب خواهد کرد و کوچکترین تجاوز به مقام سلطنت را بیرحمانه کیفر خواهد داد. در ایام محاصره شوشا یا شوشی، مقداری خربزه برای شاه آورده بودند که تحویل آبدارخود نموده و امر داده بود که هر وعده مثلا نصف یکدانه از آنها را که یک ظرف می شود در سفره غذای او بگذارند، ولی خربزه ها زودتر از حسابی که شاه داشت. شاه تاریخ روز آوردن خربزه ها و اینکه چند دانه آن به مصرف رسیده و چند دانه آن باید با قی باشد دقیقا تعیین می کند و از آبدار باقی مانده را مطالبه می نماید، آبدار هم نجات را در حقیقت گوئی می پندارد و اعتراف میکند که با دو نفر از یشخدمتها آنها را خورده اند . لیکن اطرافیان به خاطر او می آورند که شب جمعه است و شاه نیز مراسم اعدام را به صبح شنبه موکول می کند. و چون محکومین به تجربه می دانستند که حکم شاه استیناف پذیر نیست شب شنبه سه نفری وارد اطاق خواب اوشده کارش را می سازند وجواهرهای سلطنتی را برداشته فرار میکنند .
- و چون محکومین به تجربه می دانستند که حکم شاه استیناف پذیر نیست شب شنبه سه نفری وارد اطاق خواب اوشده کارش را می سازند وجواهرهای سلطنتی را برداشته فرار میکنند .
- در ۱۲۱۰ هجری قمری همهٔ مناطق کشور بجز خراسان در قلمرو آقامحمدخان قرار داشت.
- برای دریافت کتاب آغا محمدخان قاجار (بی رحم ترین شاه ایران) و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتابها و نظرات کاربران درباره کتابها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.
- شما با استفاده از کتابراه همیشه و همه جا به کتابها و کتابخانه خود دسترسی دارید و میتوانید به سادگی از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنید.
- در دوره ناصرالدین شاه تشکیلات حرم شکل جدیتری به خود گرفت و حقوق مشخصی برای آنها در نظر گرفته شد.
- سالهایی همراه با موفقیتهای بزرگ برای آقامحمدخان بودند.
لشکریان قاجاریه در آنجا کشتاری وسیع به راه انداختند. ابتدا قرهباغ را تابع خود کرد و سپس مسیر تفلیس در پیش گرفت. ایراکلیخان، پادشاه گرجستان، به تابعیت خود از ایران پایان داده بود و تحت حمایت روسیه قرار گرفته بود. آقامحمدخان به او فرصت داد که از تصمیم خود بازگردد، اما او نپذیرفت. پس به تفلیس لشکر کشید؛ آن را فتح و مردم شهر را قتلعام کرد. در راه بازگشت، در دشت مغان به صورت رسمی خود را شاه ایران اعلام کرد و با بازگشت به تهران تاج بر سر نهاد.
۶.۱ – سابقه خانوادگی در ساخت شخصیت
آغامحمد خان پادشاه مقتدری بوده کسی جرات نداشته به کشور تعرض کنه هرکشوری که دوست داشته لشکرکشی میکرده فرماندهیش وتدابیرش عالی بوده اغراق شده راجبش وبی انصافی.. آقامحمدخان نزدیک به ۱۶ سال (۱۱۷۷-۱۱۹۳ق/۱۷۶۴-۱۷۷۹م) در شیراز به سر برد. (۲۲) واتسون، رابرت گرانت، تاریخ ایران از ابتدای قرن نوزدهم تا سال ۱۸۵۸م، ترجمه غ، وحید مازندرانی، تهران، امیرکبیر، ۱۳۴۸ش، ص ۵۰-۱۰۵. (۱۳) شمیم، علیاصغر، ایران در دوره سلطنت قاجار، تهران، ابنسینا، ۱۳۴۲ش، ص ۱۴-۳۱. اعتمادالسلطنه، محمدحسنخان، منتظم ناصری، ج۳، ص۶۰، ۱۳۰۰ق، تهران. اعتمادالسلطنه، محمدحسنخان، منتظم ناصری، ج۳، عکس واقعی آقا محمدخان قاجار ص۴۹، ۱۳۰۰ق، تهران.