استناددهی و دوری از سرقت علمی برای هرکدام از مطالب یادداشت شده الزامی است. چه مطالبی از تحقیقات انجام شده را باید نقل کرد؟ اهداف، سوالات، روش تحقیق، نتایج یا ….؟ در نقل مطالب از پیشینه، محور اصلی باید سوالات و فرضیات تحقیق باشد. باید بررسی کرد آنها در تحقیق خود به سوالات یا فرضیات ما چه پاسخی داده اند و نیز از چه روشی استفاده نموده اند و در حقیقت باید به آن قسمت از تحقیق یا مقاله استناد کرد که حاوی پیام مرتبطی با موضوع یا روش تحقیق ماست. در این روش منابع علمی به شکل گزینشی بررسی میشوند تا یک استدلال، فرض یا مسئله که در گذشته مطرح شده، تایید یا رد شود. هدف از بررسی استدلالی، جمع آوری مجموعهای از مستندات علمی جهت مطرح کردن یک دیدگاه انتقادی است.
سر تیتر مطالب:
انواع مرور نوشتار و پیشینه پژوهش
این را نیز در نظر داشته باشید، این هنر یک محقق است که بداند چه مطالبی به درد کار او می خورد و باید در فصل پیشینه تحقیق به آنها اشاره کند چه مطالبی برای این فصل لازم نیست و به موضوع مورد بررسی ارتباط ندارد. حجیم کردن بی هدف این فصل ضعف محقق را نشان می دهد و اینطور به نظر می رسد محقق هنوز درباره محدوده ی مورد بررسی خود اطلاعاتی ندارد. با نگارش پیشینه تحقیق، شما
میتوانید با افرادی که در حوزه کاری شما فعالیت میکنند، آشنا شده و با فروشگاه پرسش نشان آنها
ارتباط برقرار کنید.
مراحل عملی لازم برای تدوین پیشینه تحقیق
لازم به ذکر است که در کارهای علمی تسلط به مطالعات قبلی از ارکان اساسی است زیرا ما نیاز داریم بدانیم قبل از ما چه مطالعاتی انجام شده و ما چه چیز تازهای را میتوانیم به این زمینه اضافه کنیم. بطور کلی هدف از این کار نقد و بررسی و کشف تفاوت و تشابه کار محقق با دیگر تحقیقات یافت شده در این زمینه در داخل و خارج کشور میباشد. در پایان محقق با بررسی ادبیات و مبانی نظری، مدل نظری خود را ارائه میدهد. گرچه دانشجویان این مرحله را نادیده میگیرند؛ اما طرح کلی یکی از مهمترین مراحل نگارش هر مقاله دانشگاهی محسوب میشود.
شاید این تنها نقطه تفاوت باشد که بستگی به این دارد که آیا مروری بر پیشینه تحقیق برای مقاله پژوهشی مورد استفاده قرار میگیرد یا تکلیف مستقل. اگر آن را به عنوان بخشی از فصول پایان نامه به مرحله نگارش در میآورید؛ نیاز به جستجوی تحقیقات مرتبط با مسئله و سؤالات اصلی پژوهش خود دارید. اما در صورتیکه آن را در قالب تکلیف مستقل مینویسید؛ باید یک موضوع مرتبط و سؤال محوری انتخاب نمایید، و براساس آنها به سراغ جمعآوری پیشینه تحقیق بروید. هدف این شکل از پیشینه تحقیق، بررسی مجموعه مطالعات نظری انجام شده در رابطه با یک موضوع، مفهوم، نظریه و پدیده خاص است. در این روش، نظریههای موجود بررسی میشوند و روابط بین آنها مورد توجه قرار میگیرد.
- پس از یافتن یک مقاله مفید پیدا کردید، لیست منابع آن را برای یافتن مطالب مرتبط مشاهده کنید.
- شناسایی روابط به سازماندهی دانش کنونی، ایجاد طرح کلی منسجم پیشینه کمک کرده، و (در صورت نیاز) سهم و نقش علمی پژوهشتان در آن حوزه علمی را نشان میدهد.
- در مراجعه به منابع، محقق وظیفه دارد که اعتبار داخلی و خارجی آنها را مورد نظر قرار دهد و از استناد به منابع غیرمعتبر و ضعیف و یا منابعی که به محقق، کمکی نمی کنند، خودداری کند.
نحوه نوشتن فصل دوم پایان نامه مبانی نظری و پیشینه تحقیق | porseshneshan