در واقع تصمیمات پردازنده بر اساس اطلاعات و نرم افزار ذخیره شده در حافظه گرفته می plc 1200 زیمنس شود. Plc ها را می توان از نظر حافظه، تعداد ورودی و خروجی، اندازه، گستردگی عملیات (محلی یا وسیع) و … تقسیم بندی نمود. سرعت پردازش و انعطاف بیشتر در پردازش آنالوگ و دیجیتال را دارد. همچنین می توانید برنامه نویسی “آنلاین” / “آفلاین” را انجام دهید. ورودیهای دادهشده توسط انسان شامل فشار دادن دکمهها، سوئیچها، حسگر های دستگاه هایی مانند صفحه کلید، صفحه نمایش لمسی، کنترل از راه دور یا کارتخوان است.
سر تیتر مطالب:
PLC چیست؟ انواع مختلف پی ال سی
توابع عیب یاب داخلی سیستم PLC، تشخیص و عیب یابی سیستم را بسیار سریع و راحت می کند. باس دیتا، که توسط CPU جهت انتقال دیتا در المان های مختلف بکار گرفته می شود. در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد. سپس CPU به سازوکارهای داخلی و وظایف ارتباطی خود میپردازد. PLC در اصل حاصل ایدههای فردی به نام ریچارد دیک مورلی است.
- او فردی معمولی در دانشگاه MIT بود که تصمیم گرفت تحصیل خود را نیمهکاره رها کرده و به طرف مسیری ناشناخته ولی هدفی مصمم قدم بگذارد.
- برنامه نویسی PLC به روشهای گوناگون و متنوعی انجام می شود.
- PLC یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای تسهیل فرآیندهای تولید سخت، مقاوم و سازگار شده است.
- کار با یک plc را می تواند به راحتی به عنوان یک روش اسکن چرخشی که به عنوان چرخه اسکن شناخته می شود متوجه شد.
- شاید باورپذیر نباشد ولی این همه تفاوت بین یک سیستم رله ای و یک سیستم اتوماسیون به سبک PLC، وجود داشت.
پس اگر هیچ تجربه و دانشی در مورد PLC ندارید و حتی نمیدانید باید از کجا شروع کنید، باید بگوییم این آموزش PLC برای شما تدوین شده است. به این نکته توجه کنید که پیش از مطالعه این مقاله لازم است اطلاعاتی در زمینه برق صنعتی داشته باشید. در سیستم های صنعتی برای عیب یابی یک سیستم می بایست قطعات مختلف مورد بررسی قرار می گرفتند.
پی ال سی PLC چیست؟ مثلث زرد
در حال حاضر پیالسی S7 سری ۲۰۰ توسط شرکت زیمنس دیگر تولید نمیشود و پیالسی S7 سری ۳۰۰ جایگزین این کنترلر شده است. این نوع پیالسیها (S7-200) ورودی و خروجیهای بیشتری نسبت به مینی پیالسی ها دارند (تا ۳۰۰ ورودی خروجی بیشتر) و در پروژههای متوسط استفاده میشوند. در صنعت پی ال سی بیش از یکصد کارخانه با تنوع زیاد در طراحی و ساخت انواع مختلف PLC فعالیت می کنند. پی ال سی ها را می توان از نظر اندازه حافظه یا تعداد ورودی / خروجی دسته بندی نمود. حتی در صنایع هوایی و مسافرتی، plc به کار گرفته میشود تا سیستم کنترل امنیتی را مانیتور کرده و به عملکرد بهینهتر آسانسورها و پله برقیها کمک کند.
به طور ساده میتوان گفت سیمان از مخلوط کردن مواد اولیه مختلف در کوره تولید میشود. کیفیت این مواد اولیه و نسبت ترکیبی آنها با هم، به شکل قابل توجهی بر کیفیت محصول نهایی اثرگذار است. پس مشخصاً دادههای دقیقی مثل سنجش کیفیت این مواد و نسبت آنها از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار است و این دادهها باید به دقت رصد و کنترل شوند.
PLCها رایانههای صنعتی هستند که ورودیها و خروجیها را رصد کرده و با تصمیمات مبتنی بر منطق فرآیندهای الکترومکانیکی مختلف را در صنعت کنترل میکنند. اگر با اتوماسیون صنعتی آشنا باشید، قطعا می دانید، مغز متفکر 90% سیستم های اتوماسیون صنعتی PLC ها هستند. بلکه درکنار آن آموزش HMI، PID، درایو، سرو، انکودر، شبکههای صنعتی و دهها مورد دیگر نیز خواهد بود. برای روشن شدن موضوع اجازه دهید PLC را با لپتاپ یا کامپیوتر خانگیتان مقایسه کنیم؛ عملاً هر دو میتوانند برای ما کارهایی را کنترل کنند، کامپیوترهای ماهم منطق دارند و از قضا برنامهپذیر هم هستند. برعکس سیستم های قدیمی در سیستم های کنترلی جدید اگر نیاز به تغییر در نحوه کنترل یا ترتیب مراحل آن داشته باشیم، بدون نیاز به تغییر سیم بندی و تنها با نوشتن چند خط برنامه این کار را انجام می دهیم. دیتای ثابتی است که توسط CPU استفاده می شود.سیستم ROM، دیتا را بصورت دائمی برای عملکرد سیستم ذخیره می کند.
در صنایع اتومبیل سازی برای چک کردن اجزا و قطعات همچنین فرایند رنگ پاشی و فرم دادن به بدنه ماشین ها توسط دستگاه پرس خودکار همچنین سوراخ کاری از پی ال سی ها استفاده می شود. همچنین پی ال سی ها در بسیاری از لوازم و تجهیزات نیز مورد استفاده قرار می گیرد مشاغلی که با ماشین سازی، مواد شناسی، بسته بندی و مونتاژ مرتبط هستند کاربران پی ال سی ها محسوب می شوند. در پوشی روی دستگاه قرار دارد که پس از جدا کردن آن می توان مموری کارت را درون دستگاه قرار داد. امکان انتقال برنامه ها از طریق مموری به دستگاه پی ال سی نیز میسر است. سرعت و سهولت طراحی و اجرای مدارهای کنترل و فرمان با استفاده از پی ال سی ها ممکن شده است . شرکت های اشنایدر الکتریک، LS، امرون، آلن بردلی، ABB، میتسوبیشی و FATEK شرکت های دیگری هستن که پی ال سی های مختلف تولید می کنند.
پی ال سی زیمنس ( Siemens PLC )
می توان این گونه تصور کرد که ریز پردازنده در کاربرد رایانه های دیجیتالی یکی از اجزای ضروری است، زیرا سایر رایانه های دیجیتالی ( کامپیوتر های دیجیتالی به غیر از PLC ) بدون وجود ریز پردازنده نمی توانند کاری انجام دهند. برای نمایش برنامه ریزی دستی و یا پیام ها وسیله به نام نمایشگر ال سی دی وجود دارد. شکل متمایز کامپیوتر آن برای استفاده در سیستم های کنترلی صنعتی طراحی شده است. درحالت عادی فاقد ورودی و خروجی آنالوگ می باشد و تنها ورودی خروجی دیجیتال و پالسی دارد. می تواند شامل کنترل هرگونه ماشین و وسیله برقی، کنترل هرسیستم خط تولید و …می باشد. برای برطرف کردن این مشکل از چند تا تو گر که هر کدام از آنها به صورت مستقیم عمل می کردند و در عین حال با یکدیگر ارتباط داشتند، در طبقات پایین نیز از ادوات هوشمند استفاده میشد که تا حدودی مشکلات موجود را رفع می کرد.
استفاده از plc به خصوص در پیاده سازی صنایع بسیار بزرگ موجب صرفهجویی قابل توجه در لوازم و قطعات و هزینهها میشود. نخستین بار از plc در صنعت اتومبیل سازی استفاده شده است و این دستگاه جایگزین رله ها و تایمرها شد. ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که plc چیست ؟ ساده ترین نوع PLC لوگو زیمنسمیباشد که در این مقاله از نمایندگی زیمنس با آن آشنا خواهیم شد.