سر تیتر مطالب:
چیلر چیست و چه کاری انجام می دهد ؟ اجزای چیلر تراکمی و جذبی-بتا تهویه
این موضوع سبب مایع زدن به کمپرسور و آسیب رسیدن به چیلر می شود. برای برطرف کردن این مسئله بایستی فن های کندانسینگ یونیت را اتوماتیک طراحی نمود. شیر برقی یکی از سیستم های کنترلی در چیلر تراکمی بوده که به منظور جلوگیری از رد شدن مایعات کندانسور به اواپراتور در نظر گرفته شده است. وظیفه اصلی این شیر باز و بسته کردن مسیر عبور مبرد بوده به گونه ای که با برق دار شدن شیر برقی، مسیر عبور سیال باز و پس از قطع شدن برق بوبین مسیر بسته خواهد شد. با روشن شدن دستگاه از ترموستات به اواپراتور، اولین فرمان به شیر برقی داده شده که در این راستا مسیر عبور مبرد باز و پس از چند لحظه کمپرسور شروع به فعالیت می کند.
صنعت داروسازی، درواقع کشف و تولید مواد اولیه (با خاصیت دارویی)، تبدیل آنها به دارو و عرضه محصول به دست آمده در بازار برای استفادۀ بیماران می باشد. تولید این مواد دارویی که در حقیقت خود یکی از صنایع شیمیایی به حساب می آید، شامل فرایندهایی است که بعضاً نیاز به آب سرد دارند. سیستم های تهویه مطبوع شما تا حدودی با سیستم های تهویه مطبوع آشنا… اما کولر چیلر ها، دستگاههای سرمایشی مرکزی هستند و برای ساختمان های تقریبا بزرگ کاربرد دارند.
چیلرها آب خنک تولید می کنند و این آب خنک با گردش در هواساز ها و فن کوئل ها در جهت ایجاد هوای مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختمانهایی با طبقات زیاد معمولاً از یک دستگاه مینی چیلر یا دستگاه چیلر مرکزی استفاده میشود. زیرا این دستگاهها در دید نیستند و با لوله کشی به فن کویل ها و هواسازهای داخل ساختمان متصل میشوند. در صورتی که برای ساختمانهایی با طبقات زیاد از یک یا دو اسپلیت به ازای هر واحد استفاده شود، نمای ساختمان به صورت منفی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. زیرا در هر طبقه از نمای بیرونی ساختمان چندین کندانسور یا یونیت پشت پنجره کولر گازی در دید قرار خواهد گرفت.
- لیتیوم بروماید که در ابزوربر بخار آب را جذب خود کرده است در کندانسور بخار آب، یا گاز را به حالت مایع تغییر فاز می دهد .
- سیستم های تهویه مطبوع HVAC…سیستم های گرمایشی مختلف ساختمان ها…انواع سیستم های برودتی ساختمان 3…
- بنابراین، میزان توانایی برج خنک کننده در کاهش دمای آب، بستگی به مقدار رطوبتی دارد که هوای ورودی به برج می تواند جذب کند.
- پیش از بررسی جامع انواع چیلر صنعتی، ابتدا در مورد چیلر و انواع آن توضیحات مختصری ارائه می کنیم و در ادامه به طور جامع چیلرهای صنعتی را از لحاظ ساختار و کاربرد مورد بحث قرار می دهیم.
- فضای مخصوصی که برای تاسیسات بیمارستانی در نظر گرفته می شود شامل یک محوطه بزرگ است که تمام سیستم های سرمایشی و گرمایشی از جمله چیلر بیمارستان در آن مکان نصب می شوند.
طبیعتاً، در پروژه هایی با حساسیت های بالاتر، میزان درصد منظور شده بیشتر خواهد بود. طریقه دیگر دسته بندی انواع دستگاه های چیلر بر اساس نحوه خنک شدن ماده مبرد می باشد که به سه دسته آب خنک، هوا خنک و تبخیری تقسیم می شوند. دستگاه اسپلیت یک سیستم سرمایشی گرمایشی است که در فصل سرد زمستان محیط را گرم و در فصل گرم تابستان محیط را خنک میکند.
مینی چیلر اینورتر “Gplus” جی پلاس 20تن مدل GSC-V60L1N1
عملکرد، بازدهی دستگاه، بازسازی و ذخیره و نیز تاثیرات زیست محیطی از مواردی می باشند که در ساخت و راه اندازی چیلرهای هیمورا مورد توجه واقع شده است. چیلر با کمپرسور سانتریفیوژ، دارای عملکرد بسیار بالایی می باشد و استفاده از آن، به تعادل در مصرف برق بسیار کمک میکند، زیر را انرژی بسیار کمی را مصرف میکند. لازم به ذکر است که این سبک دستگاه، به هیچ عنوان از نظر قیمتی مناسب نمی باشد و دارای قیمت بالاتری نسبت به دیگر انواع دستگاه چیلر می باشد. گروه بازرگانی گرام در زمینه ساخت انواع چیلر و سیستم تهویه مطبوع نیز فعالیت بتا تهویه دارد.
چیلر هوا خنک و کاربرد های آن
بعد از متراکم شدن گاز، گاز متراکم شده وارد کندانسور میشود و سپس این گاز به وسیلهی آب یا هوایی که در محیط جریان دارد سرد شده و تبدیل به مایع میشود. از این دستگاه برای خنک کاری هوای محیط ، دستگاه های صنعتی، خنک کننده ها ، هواسازها و فن کوئل ها استفاده می شود. عملکرد این دستگاه ها معمولاً به صورت سیکل و درون یک مبدل حرارتی است. چیلرها معمولا بسیار گران قیمت هستند پس باید آن ها را به درستی و براساس محیط انتخاب نماید. چیلر ها دستگاه هایی با کارایی بسیار بالا هستند که با توجه به تکنولوژی پیشرفته ای که در آنها به کار رفته، دارای قیمت بالایی نیز می باشند.
البته در مبردهای جدید و جایگزین این مساله تا حدودی بهبود پیدا کرده ولی اثر گلخانه ایی مبردهای بعضا پا برجاست. به همین جهت چیلر های تراکمی کاربرد بیشتری داشته و از محبوبیت بیشتری برخوردار است. يک سيکل تبريد تراکمی از دو قسمت فشار بالا و فشار پايين و 4 جزء اصلي شامل اواپراتور، کندانسور، کمپرسور و قسمت کاهنده فشار که می تواند لوله مويين يا شير انبساط باشد تشکيل شده است. اساس کارکرد سيستم های تبريد تراکمی بر پايه تغيير فاز سيالات و جذب و دفع گرمای نهان تبخير و تقطير استوار است. چیلر دستگاهی نسبتا گران قیمت و پر استهلاک ، اما با مزایای خوب و منحصر به فرد بوده و زمانی که قصد داریم از یک چیلر برای سرمایش ساختمان استفاده میکنیم باید در انتخاب سایز مناسب چیلر ساختمان دقت بیشتر انجام دهیم . به غیر از تبخیر آب در برج خنک کننده ، معمولا مقداری آب به صورت قطرات کوچک به همراه هوا از برج خارج میشود .
با مطالعه مقاله مقایسه چیلر تراکمی و جذبی مشاهده خواهید کرد که پارامترهای متعددی در مقایسۀ کارکرد چیلرهای تراکمی و جذبی دخیل هستند و عملکرد آنها را می توان از زوایای متفاوتی مورد بررسی قرار داد. اما، آنچه که این روزها در کشور شاهدش هستیم این است که در غالب پروژه های صنعتی، حتی پروژه های بسیار بزرگ، چیلرهای تراکمی اولویت اول برای انتخاب می باشند. بنابراین با توجه به برایند مقایسه هایی که انجام شده، به نظر می رسد جز در مواردی بسیار محدود، استفاده از چیلر تراکمی مناسب ترین انتخاب ممکن باشد.
این تجهیزات از طریق سیستم لوله کشی یا پایپینگ صنعتی با رعایت استانداردهای لازم به تمام قسمت های ساختمان انشعاب پیدا می کنند. استفاده از چیلرهای جذبی در مناطق با رطوبت نسبی بالا که راندمان برج های خنک کننده نیز کاهش میبابد، با محدودیت مواجه است. علاوه بر این محدودیت، ضریب عملکرد دستگاه به طور محسوسی کاهش میبابد. چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی صدا، لرزش و ارتعاش بسیار کمتری دارند. استفاده میشود که این همگی یا بخشی از این تجهیزات در داخل تابلو برق بسته میشود.
مصرف دستگاه های تهویه مطبوع مرکزی استفاده شده در ساختمان های مسکونی، اداری و یا تجاری حدوداً 60% از کل مصرف انرژی مصرفی در ساختمان است. این امر باعث ایجاد مسائل چالشی در صنعت تهویه مطبوع و سرمایش است که می بایست جهت کنترل و کاهش مصرف و صرفه جویی واقعی در انرژی آن راهی پیدا کرد. کار را به کاردان بسپارید و با مراجعه به مجموعه یونیکسل و کمک گرفتن از افراد متخصص در این زمینه، به تهیه دستگاه چیلر با قیمت پایین و کیفیت بالا بپردازید. با استفاده از دستگاه چیلرهای ساخت یونیکسل، به مطبوع شدن هوای محیط کمک کنید. در چیلرهای هواخنک، از درون کابین چیلر به سمت بخش های داخل ساختمان داکت کشی می کنند.